Vitorlás bérlés Szlovénia


Szlovéniában remek lehetőség nyílik a vitorlás, vagy motoros hajók bérlésére. Horvátország kicsiny északi szomszédja, egy igazi mediterrán ékszerdoboz, amely nyugati színvonalú szolgáltatásokkal várja a hajózás szerelmeseit. A távolságok kicsik, alig néhány kilométerre fekszik egymástól négy jelentősebb tengerparti kikötővárosa, az olasz hangulatot árasztó Portoroz, Piran, Izola és Koper. Tőlünk sincsenek messze, alig 550 kilométer a tengerpart Magyarországról indulva.

Akár vitorlázni szeretne Szlovénia partjai mentén, akár motoros yachttal hajózni, vagy katamaránnal szelni a habokat, Szlovénia ideális célpont. A Yellow Yachting online hajókeresőjében érdemes előtte minden kötöttség nélkül opciót bejelenteni a választott hajóra, majd a kapcsolatfelvétel után le is foglalni, akár hónapokkal korábban az Önnek megfelelő hajót – minden mást elintéz a Yellow Yachting.

Hajóbérlés Szlovéniában – közeli Adriai túra

Akár Horvátország észak-nyugati régiója esetében, Szlovéniában is erősebb volt az osztrák/nyugati hatás, mint a török, ezért néha nehéz eldönteni, egy észak-olasz városkában kötöttünk ki, vagy még Szlovéniában vagyunk.
Szlovénia is a Schengeni övezet része lett, így nem kötelező a ki- és bejelentkezés sem, viszont közel van, így  innen indulva fél nap alatt már Olaszország vagy Horvátország partjai mentén hajózhatunk. Mivel az Szlovénia árak terén azonosak az olaszokkal és horvátokkal, viszont euró a hivatalos pénznem, ezért elég csak ezt magunkkal vinnünk, bármerre is akarjunk majd hajózni a bérelt vitorlásunkkal vagy motoros yachtunkkal.

Mivel Szlovénia az Észak-Adriai térségben fekszik, itt május és szeptember közé esik a hajózási szezon, viszont számíthatunk hirtelen feltámadó szélre, ezért körültekintően tervezzük meg a túrát, mindig számíthatunk hirtelen meglepetésekre. Cserébe az árapály okozta szintváltozás minimális, ami hajózási szempontból ideálisnak mondható.

Gyakorlatilag két útvonalon érdemes hajózni, ráadásul mindkettő a portorozi kikötőből indul. Az első szlovén „kis kör”, Izola, Koper, Trieszt, Grado és Piran érintésével, a másik a szlovén-olasz „nagy kör”, ahol már Velencébe, Chioggiába is elhajózunk.
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?