Hajóbérlés, vitorlásbérlés Olaszország


Olasz tengertpart

Aki az Olaszország hajóbérlés szolgáltatásunkat választja utazásakor, az hat fő régió közül is választhat, ahol kedvére vitorlázhat, szelheti a habokat egy katamaránon, vagy hajózhat luxuskörülmények között egy motoros yachton.
Bármelyiket is szeretné, a Yellow Yachting online hajókeresőjében érdemes előtte minden kötöttség nélkül opciót bejelenteni a választott hajóra, majd a kapcsolatfelvétel után le is foglalni, akár hónapokkal korábban az Önnek megfelelő yachtot – minden mást elintéz a Yellow Yachting.

Olaszország hajós szemmel

Olaszország „röpke” nyolc és félezer kilométeres tengerparti részét egyszerre jellemzik a turistákkal teli strandok, a természetes, lakatlan szakaszok és a városias részek, ahol évezredek kulturális emlékei halmozódtak fel.
Az olasz tengerpart és szigetvilág tisztán mediterrán jellegű, hiszen akad itt görögös, rómaias, franciás térség egyaránt, de mindegyik vérbeli olasz vidék, mind izgalmas célpont, hogy bérelt hajónkkal bebarangolhassuk.

Olasz kikötők, városok

Olaszországi kikötő

Észak-Adria, Velence és környéke, olyan nagyvárosokkal, mint Trieszt, Velence, Rimini és San Marino, az Olasz Riviéra, amelynek középpontja Genova, az olasz vidéki életérzés fellegvárának számító Toszkána, a Nápolyi-öböl és környéke, amelynek „fővárosa” maga Nápoly, és a két hatalmas sziget, Szardínia – olyan kisebb kísérőkkel, mint a Maddalena- és Lavezzi-szigetek –, illetve a híres-hírhedt Szicília.

Hajóbérlés előtt az olasz tengeri időjárásról

Az Olaszország körüli vizek időjárása elég szélsőséges értékek között alakul, hiszen a vitorlázási szezon akár kilenc hónapon át is tarthat, míg az északi és déli térség vízhőmérséklete között akár három °C különbség is lehet.
Mivel a déli és nyugati partoknál az Adriai-tengerhez képest jóval hatalmasabb nyílt tenger hullámzik, egészen másfajta élményekre számíthatnak azok, akik vitorlázni akarnak: a hullámzás állandó, és gyakorta erőteljesebb, mint például a keleti, adriai térségben.

Hajókikötő

A szélhez hasonlóan a tengeráramlásokra is érdemes figyelni, különösen Szicília és a Messinai-szoros térségében.
Olaszország évezredes hajós hagyományokkal bír, biztosak lehetünk benne, hogy bármerre is hajózunk, akár vitorlás, akár motoros yachttal szeljük a tengert, számos olasszal fogunk a nyílt vízen is találkozni.

Olasz vitorlás túrák bérelt hajóval

Választhatjuk valamely bejáratott, hosszabb hajózási útvonalat, de akár egy kisebb térség bebarangolása is célunk lehet, mindenre bőven akad lehetőségünk. A Nápoly - Capri - Amalfi - Positano - Sorrento - Ischia - Procida – Nápoly, vagy a Portisco - Maddalena - Lavezzi - Bonifacio - Santa Teresa di Gallura - Canniggione - Portisco körutak kifejezetten sok látnivalót ígérnek.

Külön érdemes a hazánkban kevésbé ismert, nyugati beltengert, a Ligur-tengert megemlíteni, mivel itt találjuk Észak-Olaszország legjelentősebb helyszíneit: Toszkánát, Korzikát, Elbát, és a Riviérát, de kisé tovább hajózva eljuthatunk Franciaországig és Monacóig is.

Hajó öböl

Vitorlás bérléssel egyedi élményhez jutunk: akár a kényelmes turisztikai központokat kedveljük, akár az eldugott strandokat, garantált a mediterrán hangulat és a dolce vita életérzés!

A hajóhoz személyzetet, kapitányt is bérelhet, így zavartalanul élvezheti a szabad tengert és a látnivalókat!
Foglalja le álmai hajóját jó előre most!
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?