Hajóbérlés, vitorlásbérlés Montenegró


Hajóbérlés Montenegróban

Hajóbérlés szempontjából Montenegró ideális választás, közel van és gyönyörű. Magyarországtól délre helyezkedik el a Balkán-félszigeten, egyedi éghajlati adottságai igazán különlegessé és hajózásra kiemelten alkalmassá teszik. A nyár jellemzően rövid és száraz, a tél pedig szintén rövid és enyhe. Nyáron a víz és a levegő hőmérséklete is 26-27C° között van, ami igen kellemes mondható és májustól szeptemberig fürdésre csábít.

Az ország középső részén kontinentális klíma a meghatározó, míg a Dinári-helység időjárása szélsőséges értékeket produkáló hegyvidéki klíma. Sík vidék igen kevés akad, kivétel a Shkodrai-tó északra valamint a Nikšići –mezőségen található sík terület. A tenger igen gyorsan mélyül, az Adria legmélyebb pontja Montenegro partjainál található.

Régészeti lelőhelyek és számos kultúrtörténeti bizonyíték igazolja azt a tényt, hogy Montenegró területe már az őskortól kezdve lakott volt, ennek megfelelően nem csak a pihenni vágyók-, de a kulturális kikapcsolódást keresők számára igazi ínyencség lehet a Kotori-öböl (melyet a világ tíz legszebb fjordja közt tartanak számon) és környéke melyet bérelt hajóval, yachttal, vitorlással éppúgy érdemes bejárni, mint gyalog, hiszen a kikötők óvárosai, főleg Kotor régi mediterrán kikötője számtalan látnivalót rejt. A hajóbérlés Montenegró szolgáltatásunkkal mindennek részesévé válhat.

Hajóbérlés Montenegró

Hajóbérlés, yacht bérlés kapcsán érdemes tekintetbe venni tudni, hogy Montenegro –az ország összterületéből adódóan- elég rövid tengerparttal rendelkezik, ezért Praktikus a hajóút részeként megtervezni a kikötővárosok megismerését célzó kirándulásokat. Remek választás lehet, hogy a hajóbérlés, yacht bérlés vagy vitorlás hajó bérlés során egy hosszabb útiterv szerves részeként iktatjuk be a Montenegrói látogatásunkat. További hajóval megközelíthető úti célul tűzhetjük ki Olaszország vagy Görögország adriai partvidékére, vagy valamelyik gyönyörű szigetre a Földközi-tengeren vagy az Adrián.Montenegró több nemzetközi kikötővel (Bar, Kotor és Zelenika) ill. kisebb jachtkikötővel rendelkezik (Risan, Budva, Ulcinj, Tivat, Herceg Novi), ám míg Bar bonyolítja a legnagyobb hajóforgalmat, sporthajósoknak Zelenika a kijelölt belépési kikötő, ahonnan kizárólag a bejelentkezés után javasolt csak továbbindulni.

Amit semmiképpen ne hagyjon, ki ha a gyönyörű Montenegróban tervez hajóbérlést, a csodálatos Kotor öböl a megmászható fellegvárral, a várerőddel büszkélkedő Ulcini vagy a pálmáiról híres Tivat és Budva. Luxus yacht bérlés, motoros yacht bérlés, esetleg katamarán bérlés alkalmával, ha Ön szereti a nyüzsgő kikötőket, biztosan beleszeret és máskor is visszalátogat ide.

Ha egyedül kelne útra, a kabin charter remek lehetőség, új ismeretségeket megkötésére, biztonságos körülmények között, kedvező anyagi feltételekkel. Ebben az esetben a hajó szabott útvonalon halad.

Hajóbérlés, vitorlásbérlés Montenegróba is lehetséges, online könnyen intézhet velünk mindent.
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?