Hajóbérlés, vitorlásbérlés a Karib szigeteken


Karib szigetek tengerpart

A Karib szigetek a Karib tenger és az Atlanti –óceán találkozásánál található vulkáni eredetű szigetcsoport. Többségükön mai van vulkáni aktivitás, romantikus, kalandra hívogató vidék. Mesés, kalandos útra vágyik, szabadon, a tengeren, ahol a kalózos filmeket forgatták?  A borús, szürke őszi-téli hónapokban élvezheti a napsugaras nyarat, a Karib-térség szigetvilága mesés kalandokat ígér.

Ha a hajóbérlés Karib szigetek szolgáltatásunkat választja a verőfényes trópusokon, egy hajó fedélzetén élvezheti a simogató passzát szelet, itt forróság is kellemes meleggé válik. Önállóan vagy kapitánnyal és legénységgel együtt az élmény mindenképpen életre szóló. A kicsiny Dél-Karib szigeteken változatos tájak, szunnyadó vulkánok, egzotikus virágok, színes pillangók, különleges madarak, a korallzátonyok elképesztő állatvilága, különböző kultúrák és szokások várják a látogatót. Sokféle, különböző méretű és felszereltségű hajó is várja, hogy kibéreljék: vitorlások, motoros hajók, katamaránok, tán még igazi kalózhajó is…

A charterhajóval bevitorlázható terület északi vége Kuba, délen Trinidad, keleten Barbados határolja. A „vitorlás paradicsom” –nak is nevezik a 900 km hosszú Kis-Antillák láncolatát: a Virgin-szigetektől Guadeloupe-ig tartó szél alatti (Leeward) és a Guadelouptól délre Grenadáig sorakozó szél felőli (Windward) szigetek, melyek a Karib-tenger keleti határát alkotják.  A legtöbb charterbázis és hajóbérlés lehetőség ezeken a vizeken található. Bármelyik szigeten szigetenként általában egy jachtkikötővel számolhatunk.

karib szigetek hajkikötő

A langyos passzátszél minden utunkon elkísér, bármerre is hajózzunk. A kristálytiszta tengerben színes korallok és a szivárvány minden színében pompázó egzotikus halak között búvárkodhatunk, vagy a parti fövenyen a pálmafák árnyékában pihenhetünk. Ha úgy tetszik, horgonyt fel, és irány a következő sziget, amely számos helyen aktív kikapcsolódást is kínál: vulkán mászást, fürdést a vízeséseknél, hajnali madár-megfigyelést, kirándulást cukornádültetvényen, őserdei túrát, kóstolót rumlepárlókban, sétát az egzotikus növényekkel teli botanikus kertekben, egy erőd romjainak felderítését, romantikus naplementét, esti koktélozást a vérpezsdítő karibi élőzenére.

A Kelet-Karib szigetek elsősorban türkizszínű és fehérhomokos tengerpartjukról, természeti szépségeikről, botanikus kertjeiről és a korallzátonyok körül élő színes élővilágról nevezetesek. A szigetvilág páratlan állat és növényvilága mind kicsiknek mind nagyoknak egyaránt felejthetetlen élmény. A vízesések, eldugott kis tavak, barlangok mind egyedülállóak. Csodaszép romantikus és egzotikus kalandok várják, ha bérel egy hajót és elindul! A hajó bérlés élményhez hozzásegíti, ha itthonról, kényelmesen választja ki katalógusból a hajóját.
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?