Hajóbérlés Málta


Montenegró tengerpart

A hajóbérlés Málta szolgáltatásunk igénybevételével egy csodálatos, megismételhetetlen varázslatos nyaralás részesévé válhat. Bérelt hajóval lehetősége nyílik a számos öböl és strand felderítésére, a kristálytiszta és meleg tenger simogató hullámainak élvezetére ott ahol talán a nyugalom és a természet az úr.

Málta ez a törpeállam a Földközi-tenger szíve és a világ kilencedeik legkisebb nemzetközileg elismert független országa. Egy vitorlás kaland Málta szigetvilágában, hogyan is lehetne ez még ennél is jobb? Akár egy luxus yacht, gulet vagy katamarán fedélzetéről napfényben fürödve járhatja be a csodálatos Máltai szigetvilágot. Mind a hét sziget történelemmel átitatott építészeti remekművek tárháza és a csodás strandok mellett számos szórakozási lehetőség kínálkozik. Málta egzotikus kultúrák olvasztótégelye afrikai-olasz-angol-arab jellegzetességek sajátos keveredése teszi egyedivé és semmivel össze nem hasonlíthatóvá a sziget hangulatát. Az évszázadok során számos nagyhatalom harcolt, hogy birtokba vehesse ezt a kincset.

Látogasson el a három lakott sziget valamelyikére és vegyen részt a szivárványszínű helyi ünnepekben. Merüljön el a tűzijátékok szikrázó fényeiben és mindenképpen kóstolja meg a Stuffat Tal-Feneket, ami helyi specialitás, egyfajta nyúlpörkölt. Béreljen hajót és csodálja meg ezt a varázslatosan gyönyörű ezerszínű szigetvilágot. Garantáltan eláll a lélegzete, és az élmény semmi mással nem pótolható.

Montenegró hajókikötő

Málta szigetének éghajlata mediterrán, forró száraz nyarakkal és enyhe, esős telekkel. Az év túlnyomó részében vakítón kék ég és ragyogó napsütés várja a látogatót. A szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek enyhítik a nyár forróságát. A nyár szeptember végéig tart, de a hőmérséklet csak lassan csökken és még októberben és novemberben is nagyon kellemes napos meleg idő a jellemző. A hidegebb időben hó is előfordulhat, de a fagy ismeretlen fogalom a szigetlakók számára.

Bár Málta jachtkikötői Valletta középkori melléköbleiben találhatóak, Nagy Kikötője minden kikötői luxussal el van látva, sokféle hajó, vitorlás bérelhető itt. Málta fővárosa nem csak erődjével, csodás Barrakka kertjeivel, parkjaival-, barokkos gazdagsággal díszített Szent János-társkatedrálisával és Caravaggio festményeivel kínál kihagyhatatlan látnivalókat, de érdemes Ta Qailban a helyi üveg-és ezüst filigree kézműves-mestereit is felkeresni.

Bérelt hajóval körbeutazhatjuk a partokat.Ahhoz, hogy partra szálljunk, a fő sziget több horgonyzó öbölt kínál, de Málta kis szigeteinek jachtkikötőiből (melyekben itthonról is tud hajóbérlést, vitorlásfoglalást intézni) számos strandot- és gazdag kulturális programokat nyújtó, helyet fedezhetünk fel, vagy tovább hajózva átlátogathatunk akár Tunéziába vagy Szicíliába is. Mind a sporthajósok, mind a hobbi túrázók számára ideális cél.

Hajóbérlést, vitorlásbérlést Máltára érdemes jó előre foglalni, mert népszerű úti cél, de velünk megtalálja álmai kalandját!
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?