Hajóbérlés Horvátország


Horvátországi hajózás

Horvátország ideális úti cél mindazoknak, akik a tengeren szeretnek vitorlázni, vagy éppen motoros yachtot bérelni. Még autóval sem távolság az Adriai-tenger, alig öt-hat óra alatt máris elérjük a partot, ahol számtalan yachtkikötő várja a tengeri hajózás szerelmeseit.

Akár vitorlázni szeretne valaki, akár motoros yachttal hajózni, vagy katamaránnal szelni a habokat, mindent megtalál a horvát kikötőkben. A Yellow Yachting online hajókeresőjében érdemes előtte minden kötöttség nélkül opciót bejelenteni a választott hajóra, majd a kapcsolatfelvétel után le is foglalni, akár hónapokkal korábban az Önnek megfelelő yachtot – Mi minden mást elintézünk.

De merre érdemes hajózni?

Ha most először vágna bele az életre szóló hajós kalandba, akkor azt tanácsoljuk, hogy bármerre. Az Adriai-tenger hatalmas, tele számtalan szigettel – hétszáznál is több akad – és az ötezer kilométernyi part mentén tucatnyi városban és kikötőben lehetne akár egész nyarakat eltölteni.

Az időjárással azonban mindenképpen kalkulálni kell! Ha vitorlázni akar, az Ön szezonja áprilistól októberig tart, előtte és utána egy-egy hónappal inkább már motoros yachtot, vagy katamaránt béreljen.

A legmelegebb időszakot leszámítva általában 3-6 Bft. erejű szelekre számítsunk. A legfőbb szelek az észak felől érkező, hűvösebb bóra, a melegebb, déli jugó, és az északnyugati misztrál.

Horvátország öt fő régióra oszlik, és mindegyik tele van látnivalóval.

Észak-Dalmáciában találjuk a legsűrűbb, száznegyven sziget alkotta csoportot, amelyek többsége Zadarhoz tartozik, amely az ókori romok és a középkori templomok igazi kincstára. Pag szigetét érdemes felkeresni, ha valódi mediterrán fogásokat akarunk megkóstolni. Kornati egy hatalmas, szigetek alkotta nemzeti park, tele apróbb szigetekkel, amelyeket vétek volna kihagyni.

Közép-Dalmácia központja Trogir, szintén jelentős kulturális és történelmi emlékeket őriz. Az itteni strandok apró kavicsosak, és régóta turistákra vannak berendezkedve. Itt található a legnagyobb sziget, Brac, és a napsütés szerelmeseinek célpontja, Hvar is.

Dél-Dalmácia leghíresebb városa, központja Dubrovnik, amely a középkor óta valódi mediterrán kulturális központ. A kisebb-nagyobb öblökben szintén kellemes gasztronómiai élményekben lehet részünk, ahogy a borokat is vétek volna nem megkóstolni. Három szigetet érdemes mindenféleképpen felkeresni, Mljetet, Lastovót és Elafitit, és készüljünk fel az apróbb-nagyobb strandok egész sorára.

Isztriát főként az ókor szerelmesei fogják kedvelni, vagy a hajózás mellett strandolni is vágyók. Belső-Isztria a parányi városkákat és különleges étkeket kedvelőknek ajánlott úti cél.

A Kvarner régiót elsősorban azok válasszák, akik szeretnének mindenből egy kicsit. Szigetek, strandok, kisebb-nagyobb városkák, hegyek, sík területek, nyüzsgés és nyugalom mind megtalálható Horvátország ezen régiójában, amelynek leghíresebb városa Opatija, egy igazi osztrák hangulatú kisváros.

Különleges kaland várja, a hajóját széles választékunkból, hajókatalógusunkból online is le tudja foglalni kedvezményesen. Vitorlás, motoros yacht, katamarán bérlése Horvátországban a legjobb feltételekkel és árakkal.
Ha már régi ismerősként üdvözli az adriai tengert, de még nem látott minden szigetet, akkor részletes vagy egyedi hajózási útvonaltervért keressen meg minket!
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?