Több száz eurós veszteség egy hajós túra miatt? Soha!

Avagy miért is érdemes charter-ügynökkel szerződnie, ha hajót foglal.

A charter-ügynök Önt képviseli a chartercéggel szemben, azaz az Ön érdekeit védi. Ha a hajóját charter-ügynökön keresztül bérli, az egy centtel se kerül többe, sőt még olcsóbb is lehet.

Az ügynök ugyanis a chartercégtől kap jutalékot, nem pedig Öntől!

Szeretne pár száz euró kedvezményt? Mert egy jó charter-ügynök akár ennyit is le tud alkudni a kiválasztott hajó árából. Sok éves tapasztalattal azt mondhatjuk, a listaárhoz képest 300-700 eurós megtakarítást érhet el egy ügynökön keresztül.

Természetesen érdemes próbára tennie, ha még nem alakult ki munkakapcsolat, ám szinte bizonyosan jobb árat fog mondani, mint a chartercég.

Mire figyeljen hajóbérlésnél mindenképpen?

Bújtatott költségek

Több ezer chartercég kínál bérlésre mindenféle hajót a kis vitorlás yachttól a hatalmas motoros luxusyachtokig. Még ha az ajánlatokban egyformának is látszik egy-egy hajó, a lényegi különbségeket gyakorta elrejtik.

Túl szép az ajánlat? Ne higgye el, mert mindennek megvan a maga ára. Vagy így, vagy úgy, de valami tényleg megbújik a háttérben. Lelakott, rossz szagú kajütök, foltozott vitorla, a mellékhelyiség akár egy restiben, a berendezés szétesőben, a felszerelés őskori… a sort sajnos napestig lehetne folytatni.

Ha pedig minden tényleg klappol, kiderül, hogy ügynökön keresztül még olcsóbb lett volna. Ráadásul az az összehasonlítgatás, ami Önnek napokat vesz el az életéből, az a charter- ügynök napi munkájának része.

Magától értetődő, hogy a legjobb hajót fogja Önnek ajánlani. A jutalékát a cég fizeti ki, és aki már évek óta van a szakmában, az nem most akar majd hirtelen egy-kétszáz eurót lehúzni a gyanútlan új megrendelőn, hanem hosszú távon gondolkodik. Akkor pedig mindig kifizetődőbb a bizalom.

Amikor megpróbálják lehúzni az embert több száz euróval

A kisebb, pár hajóból álló flottával rendelkező cégek között sajnos akad néhány stiklis, akik bíznak a hanyag, felszínes átvételkori vizsgálatban, hogy aztán leadáskor benyújtsák a számlát. Ehhez elég egy festékkopás vagy horpadás, és máris ugrott akár több száz euró is a kaucióból.

Ráadásul utólag azt is gyaníthatja, Ön előtt már megjátszották ugyanezt más ügyfelekkel, vagyis a hibát minden kuncsaftjukon bevasalják, ha tudják. Ezzel szemben egy charter-ügynökkel nem mernek packázni, mert a cégük azonnal kikerül a pixisből, onnan többet megrendelésre nem számíthatnak. Másfelől ha Ön okozna valamilyen kisebb sérülést, még meg is úszhatja, ha jó a charter- ügynöke, hiszen az ő segítségével meglehetősen sok ügyfél bérelt már tőlük hajót, és szeretnék, ha később is így maradna. Harmadrészt egy dörzsölt ügynök ismeri a bérlésre kínált hajókat, és a részletesebb igényfelmérést követően fel tudja hívni a figyelmet a hiányosságokra és akár jobb hajót is ajánlhat. Bizonyosodjon meg a kedvezőbb ajánlatról négy lépésben

  1. Forduljon ajánlatkéréssel egy charter-ügynökhöz
  2. A kapott ajánlatot beszélje meg vele telefonon vagy személyesen, térjen ki a részletekre, érdeklődjön az árkülönbözetek okáról, stb.
  3. Tisztázzon minden költséget
  4. A kapott összeget hasonlítsa össze az chartercégek azonos hajóra vonatkozó árával, tegyen hozzá legalább 40-50 eurót pénzügyi költségek miatt (átutalás, konverziós veszteség, stb.) és a saját idejének az árát is kalkulálja bele, hiszen pár órányi adminisztrációval mindenképpen számolhat.

 

Mekkora különbség jött ki a két ár között?

 
Tetszett az oldal? Ossza meg másokkal is!

Kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi 7+6?